• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Увага діє заборона на вилов водних біоресурсів в осінньо-зимовий період!

on .

фото-ловЗ метою охорони та збереження риби та інших водних біоресурсів на час проходження зимівлі з 1 листопада 2021 року до закінчення зимового періоду 2022 року діє заборона на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах у рибогосподарських водоймах, розташованих на підконтрольній українській владі території області.

З переліком основних зимувальних ям водних біоресурсів на осінньо-зимовий період 2021-2022 років можливо на офіційній веб-сторінці Луганського рибоохоронного патруля за посиланням: http://lg.darg.gov.ua/_z_1_listopada_vstanovlena_0_0_0_705_1.html.

В разі виявлення порушень рибалки-любителі та рибалки-спортсмени будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами діючого законодавства.

Так, згідно частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф: для громадян від 340 до 680 грн і для посадових осіб від 510 до 850 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої. Крім штрафу за незаконний вилов правопорушнику нараховується сума компенсації за нанесенні збитки за кожну виловлену рибу (постанова Кабінету Міністрів України від 21.11.2011 № 1209).

Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям з дотриманням Правил любительського і спортивного рибальства та Інструкції про порядок обчислення та внесення платежів за спеціальне використання водних живих ресурсів при здійсненні любительського і спортивного рибальства, які затверджені наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.1999 № 19. Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів – прохання повідомляти на «гарячу лінію» Луганського рибоохоронного патруля: (06461) 2-27-48, (099) 674-10-55.

Закликаємо всіх рибалок-любителів та рибалок-спортсменів дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»