• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

18 травня в облдержадміністрації відбулися земельні торги у формі аукціону з продажу права оренди земельних ділянок водного фонду у комплексі з водними об’єктами

on .

20210518 134417Організатором земельних торгів (Луганська обласна державна адміністрація в особі Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації) забезпечено проведення земельних торгів у формі аукціону, на яких продано право орендина 3 земельні ділянки водного фонду державної власності в комплексі з розташованими на них водними об’єктами для рибогосподарських потреб загальною площею 76,5671 га, що забезпечить їх ефективне та раціональне використання та збільшення надходжень до місцевих бюджетів.

Продаж прав на земельні ділянки державної власності в комплексі з розташованими на них водними об’єктами на конкурентних засадах у формі аукціону здійснено у порядку, встановленому главою 21 Земельного кодексу України.
В рамках підготовки лотів організатором вжито заходів щодо виготовлення, погодження та затвердження в установленому законодавством порядку паспортів водних об’єктів, технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок водного фонду, проведено державну реєстрацію земельних ділянок та державну реєстрацію речового права на них.
Інформація про результати земельних торгів буде опублікована на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в порядку, визначеному законодавством.


За результатами аукціонів річна орендна плата за користування земельними ділянками склала 60994,02 гривень. Територіальна громада отримає додаткові кошти на розвиток власних територій.

Крім того, орендар щорічно сплачуватиме орендну плату за водні об’єкти до обласного бюджету у сумі 32297,16 гривень.
На сьогодні на території області триває робота з підготовки лотів до продажу права оренди більш ніж на 30 земельних ділянок водного фонду державної власності в комплексі з розташованими на них водними об’єктами, розташованими за межами населених пунктів.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»