• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ "ЗА ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ"

on .

Subot Ypravlinny
День довкілля - це день чергового нагадування усім нам, що треба відповідальніше ставитись до природи і починати активні дії, аби зменшити навантаження на оточуюче природнє середовище.
17.04.21 відзначаючи цей день, представники Департаменту поєднали з участю у щорічній всеукраїнській акції «За чисте довкілля» з метою благоустрою та очищення території навколо озера Чисте від побутового сміття.
День довкілля - це чудова нагода вкотре наголосити на важливості відповідального ставлення до навколишнього середовища.
День довкілля дозволяє нам ще раз проаналізувати своє ставлення до навколишнього середовища і замислитися над власним вкладом у це. А зробити кожен може багато, і достатньо для цього лише маленьких кроків: свідоме споживання води, сортування сміття, економія електроенергії, відмова від поліетиленових пакетів й пластикових пляшок тощо.
Разом з тим, закликаємо всіх!
Попереду травневі свята, тож відпочити на природі просто необхідно!
Щоб зберегти існуючі природні цінності, ми закликаємо вас дотримуватися певних правил поведінки на природі:
Прибирайте за собою все сміття. Адже це не тільки псує красу навколо, а й багато років буде наносити непоправну шкоду довкіллю.
На часто відвідуваних місцях відпочинку нині можна побачити гори сміття. Не уподібнюйтеся тим «любителям» природи, які вважають такий спосіб утилізації сміття культурним. Ніхто його звідти не прибере. Не вносьте свою лепту в знищення природи. Забирайте своє сміття з собою.
Спалювання прибирає сміття з поля зору, але треба пам'ятати, що згорілий пластик призводить до отруєння ґрунту, повітря і води в місці спалювання.
Пам'ятайте — наслідки лісової пожежі залишаються надовго. І місце, яке дарувало вам радість, буде виглядати похмурим і незатишним кілька років.
Не соромтеся проводити повчальні бесіди з дітьми та підлітками. Правила поведінки на природі. Вони виховуються і доводяться особистим прикладом. Отримуючи задоволення від спілкування з дикою природою, не завдавайте їй шкоди. Вносьте в неї якомога менше змін фактом свого існування.
Пам'ятайте про майбутнє. Від вас залежить, як буде виглядати вибране вами місце наступного разу. Бережіть природу!

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»