• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

УВАГА!

on .

YvagaДо уваги суб'єктів господарювання, які мають на балансі місця видалення відходів (МВВ):
Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 № 1216 «Про затвердження порядку ведення реєстру місць видалення відходів»
(далі – Порядок) на кожне місце видалення відходів (МВВ) складається спеціальний паспорт, у якому зазначається найменування і код відходів, їх кількісний та якісний склад, походження, а також технічні характеристики і відомості про методи контролю та безпечної експлуатації. Спеціальний паспорт складається власником МВВ відповідно до Інструкції про зміст і складання паспорта місць видалення відходів
Згідно Закону України «Про відходи», вимог Порядку та розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17.01.2014 р. № 22 з метою ведення реєстру місць видалення відходів (далі – Реєстр) Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації (далі – Управління) в термін
з 01 по 15 лютого 2019 року приймає на розгляд, затвердження та оновлення паспорти місць видалення відходів.
Нагадуємо, що при оновленні затверджених паспортів МВВ крім Розділу ХІІ паспорту МВВ необхідно надавати до Управління актуальну інформацію щодо загального та річного накопичення відходів (Розділи ІІ, V паспорту МВВ) та моніторингових спостережень за станом компонентів довкілля в районі впливу МВВ (Розділи VІ, VII паспорту МВВ).
Проекти паспортів ММВ, надані для затвердження, подаються у повному обсязі (Розділи І-ХІІ). Інформація про моніторингові спостереження за станом компонентів довкілля в районі впливу МВВ (Розділи VІ, VII паспорту МВВ) має бути актуальною на кінець звітного періоду.
Звертаємо Вашу увагу на те, що наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 25.01.2016 № 25 внесено зміни до Інструкції про зміст і складання паспорта місць видалення відходів. У зв'язку з цим при поданні на затвердження/оновлення паспортів МВВ Вам необхідно надати їх електронні версії за формами, наведеними тут (посилання на файл МВВ). За відсутності електронних версій паспорти МВВ прийматися на розгляд Управлінням не будуть.
Нагадуємо, що включенню до Реєстру підлягають усі місця видалення відходів (ті, що функціонують, закриті, законсервовані тощо).

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»