• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Відбулось засідання круглого столу ініціатива прозорості видобувних галузей на Луганщині!

on .

26-04-2017 klimenko krugliy stolДепартамент екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації 26 квітня взяв участь у засіданні «круглого столу» за темою: «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ): перспективи впровадження стандартів прозорості у видобувному секторі Луганщини».


Захід організований у рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID та за підтримки Луганської облдержадміністрації.

Під час роботи «круглого столу» керівник відділу ГО «НОВА Енергія» Юрій Буц та керівник проекту Олена Агапова представили проект «ІПВГ: перспективи впровадження стандартів прозорості у видобувному секторі Луганщини».

Вони зауважили, що цей проект вже впроваджений у 51 країні світу. Його мета полягає в тому, щоб забезпечити прозорість в управлінні природними ресурсами та оприлюднити державні доходи від видобувного сектора, в першу чергу, для компаній нафтогазового, вугільного та залізорудного секторів.

У свою чергу, Марина Хозіна заступник директора Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації доповіла присутнім, що більша частина вугільної галузі, а саме – 96 % від загальних обсягів видобутку, знаходиться на тимчасової окупованої території.

На підконтрольній території України здійснюють виробничу діяльність підприємства – ПАТ «Лисичанськвугілля» та ДП «Первомайськвугілля» та з видобування газу ТОВ «КУБ-ГАЗ» і Філія газопромислового управління «Шебелинкагазвидобудування» ПАТ «Укргазвидобування».

Також вона зазначила, що більшість свердловин видобування газу розташовані поблизу лінії розмежування, тому на цей час – законсервовані.

Наприкінці засідання учасники обговорили питання щодо в просування ініціативи прозорості видобувних галузей в Луганській області.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»