• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

БІОРІЗНОМАНІТТЯ - ЦЕ НАШЕ ЖИТТЯ

on .

deny bioriznomanittya22 травня до усьому світі відзначають День біорізноманіття - день всіх тварин, рослин і мікроорганізмів, що мешкають на Землі. Спочатку це було 29 грудня - день, коли в Ріо - де - Жанейро прийняли в 1992 році Конвенцію про біологічне різноманіття, але потім рішенням Генеральної Асамблеї ООН його перенесли на травень.

Темой цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття є «Актуалізація принципів збереження біорізноманіття; підтримання людей та їхнього благополуччя». Головне його завдання – привернути увагу до питань збереження біорізноманіття як основи підтримки життя і засобів існування людей.

Наше життя залежить від біологічного різноманіття. Біологічні види та екосистеми зникають неприйнятно швидко. Винні в цьому ми - люди. Ми можемо втратити безліч екологічних товарів і послуг, наявність яких ми сприймаємо як само собою зрозуміле. Це буде мати серйозні наслідки для економіки і людей.

Біологічне різноманіття є основою для життя та основних послуг, що надаються екосистемами. Біорізноманіття підтримує добробут людей та сталий розвиток у всіх сферах діяльності. Зупинивши втрати біорізноманіття, ми інвестуємо в життя людей в їхнє благополуччя.

В Луганській області проводиться планомірна робота щодо розвитку і розширення заповідних територій, заповідна справа розглядається як головний засіб для комплексного вирішення важливих екологічних проблем, таких як збереження біорізноманіття, відновлення і підтримка екологічного балансу.

З метою збереження біорізноманіття на території Луганської області, яка контролюється українською владою, створено 131 територія природно-заповідного фонду на загальній площі 74834,9663 га, в тому числі 7 територій та об'єктів загальнодержавного значення площею 13102,7564 га та 125 - місцевого значення площею 617732,2099 га.

Ми маємо переглянути стосунки «людина – природа». Споживацьке ставлення до природних ресурсів призводить до втрати лісів, степів, які є середовищем існування багатьох видів, зокрема тих, що занесені до Червоної книги. Саме жива природа є основою життя на Землі та фундаментом гармонійного існування.

Збереження навколишнього середовища, гуманне ставлення до тварин, раціональне використання природних багатств - це ознаки цивілізованого суспільства. Ми закликаємо усіх ще раз задуматись над цим у день біорізноманіття.

Гармонія з природою – це гармонія з собою. Бережімо природу, частинкою якої ми є.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»