• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

22 квітня - Міжнародний день Землі!

on .

den zemliУ 1971 році Генеральна Асамблея ООН прийняла рішення відзначати день Землі в рамках всього світу. Мета була досить банальна, але надзвичайно важлива: охороняти екологічну систему, дбати про природу, яка виростила все живе.

Вперше День Землі відзначили ще в 1970 році в США. Ініціатива була приватною, але отримала широке поширення серед студентської молоді. Тобто вже тоді розуміли, що тендітна оболонка нашої планети цілком і повністю залежить від нас і тієї діяльності, яку ми розвиваємо.


Земля — планета унікальна. Саме тут створені неповторні умови для бурхливого розквіту життя. Жодна інша планета нашої Сонячної системи не може похвалитися таким різноманіттям форм життя і таким сприятливим кліматом, як Земля.

Та часто люди не замислюються над майбутнім нашої планети. Нищення лісів, шкідливі викиди в атмосферу, забруднення річок та морів призводять до загибелі численних тварин та рослин, побачити які тепер можна лише в Червоній книзі.

День Землі нагадує усім, що дії кожної людини можуть багато змінити, що коли мешканці одного міста подбають, аби природа навкруги була здорова, повітря і вода чисті, живі істоти процвітали, то кількість світових проблем зменшиться.

У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилягаючі території, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»