• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Проведено громадське обговорення проекту Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки

on .

Департаментом екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації прийнято участь у громадському обговоренні проекту Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки, яке відбулося 26 листопада 2015р. в Міністерстві екології та природних ресурсів України.

В ньому взяли участь представники більше ніж 60 громадських неурядових організацій, наукових установ, підрозділів екології та природних ресурсів облдержадміністрацій, структурних підрозділів Мінприроди, експерти проекту «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впроваджені секторальної бюджетної підтримки» та делегат Представництва Європейського Союзу в Україні – Олександр Клітко.

Під час обговорення також було представлено першу редакцію індикаторів оцінки реалізації Стратегії державної екологічної політики, які приведені у відповідність до міжнародних вимог.

Основними питаннями для обговорення стали:
- формування в суспільстві екологічних цінностей та засад сталого споживання і виробництва;
- забеспечення сталого розвитку та використання природно-ресурсного потенціалу України;
- забеспечення інтеграції екологічної політики в процес соціально-економічного розвитку України;
- досягнення стану довкілля, який забеспечить соціально прийнятні рівні ризиків для цілісності екосистем та здоров'я населення;
- удосконалення та розвиток державної системи природоохоронного управління.

За результатами громадського обговорення прийнято рішення щодо подання висловлених пропозицій до проекту Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2016 – 2020 роки у термін до 03 грудня 2015 року та кінцевий варіант Національного плану буде переданий на розгляд та затвердження до Кабінету Міністрів України.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»