• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Розширились території природно-заповідного фонду Луганщини

on .

zapovednikЛуганський край - скарбниця різноманіття видів тварин та рослин. 36 % від загальної кількості судинних рослин України зростає на території нашої області. Також на місцевості можна зустріти 7 степових видів рослин, які занесені до Бернської конвенції з охорони дикої флори і фауни. Однак, залишаючись серцем промислового регіону України та знаходячись під впливом промислового та сільськогосподарського навантаження, існує тенденція зменшення популяцій рідкісних представників. Тому потрапляючи під загрозу зникнення вони охороняються державою. У нашому регіоні 129 видів рослинного та 76 тваринного походження занесено до Червоної книги України.

Сьогодні відношення площі природно-заповідного фонду до площі області складає 3,41 %. Але оптимальним показником кількості охоронних територій із заповідним статусом має бути не менше 5 %.
Тому протягом останніх років Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації проводиться значна робота з утримання та збереження існуючого національного надбання. Для подальшого розширення заповідних територій була розроблена Регіональна цільова програма розвитку екомережі Луганської області на 2010-2020 роки. Такі програми вже діють у Марківському, Попаснянському, Сватівському та Троїцькому районах. У порівнянні з минулим роком природно-заповідний фонд області збільшився до 183 об'єктів, які розміщені на площі понад 92 тисячі гектарів та оголошено 15 нових об'єктів місцевого значення.
З метою збереження лісів та їх захисту від браконьєрів Облдержадміністрацією підготовлені матеріали та узгоджено проект наказу Президента України щодо створення національного природного парку «Кремінські ліси» площею 7007 гектарів.
Робота по розширенню меж природно-заповідного фонду Луганщини триває.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»