• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Відновлення лісових ресурсів один із основних пріоритетів екологічної політики області

on .

03 06 20212 червня в облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталії РОМАНЕНКО, за участі директора Департаменту комунальної власності, земельних, майнових відносин, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергія ОЛЕЙНІКОВА, представників Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного управління Держпродспоживслужби у Луганській області проведено робочу нараду з визначення шляхів направлених на відновлення лісових ресурсів області.

        До обговорення порушеного питання були залучені фахівець Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Харківлісозахист» Тетяна КУЧЕРЯВЕНКО та керівник напряму сталого економічного розвитку Проекту USAD «Економічна підтримка Східної України» Брайан МІЛАКОВСЬКИЙ.

        Під час зустрічі Наталія РОМАНЕНКО наголосила, що: « Проблема лісів у наш час одна з найактуальніших, тому що ми надзвичайно швидкими темпами втрачаємо лісові масиви.

        Нажаль на Луганщині внаслідок надзвичайної ситуації державного рівня минулого року було знищено близько 29 тис га лісу.

Ліс – наше найбільше природне багатство, запорука екологічної безпеки, пріоритетна складова народно-господарського комплексу і основа економічної стабільності області і країни в цілому.

        Ми повинні дбати про те, щоб лісами повнилася наша область і зараз, і в майбутньому.

Перед сучасним суспільством стоїть завдання не тільки зберегти природу, а й запобігти негативним наслідкам які можуть нанести шкоди.

Сьогодні, нажаль, ми спостерігаємо загибель лісу, який вцілів у минулорічних пожежах. Всихання дерев досягло поки що не катасторофічних, але значних масштабів».

        Про ситуацію, яка сталася на території області поінформувала начальник відділу нагляду та прогнозу Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Харківлісозахист» Тетяна Вікторівна Кучерявенко.

         Учасники наради обговорили нагальні питання, вирішення яких сприятиме зменшенню та запобігання гибелі лісових насаджень.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»