• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Відбулося засідання обласної Міжвідомчої комісії з питань моніторингу довкілля

on .

P101006117 червня 2015 року відбулося засідання обласної Міжвідомчої комісії з питань моніторингу довкілля.

Метою функціонування регіональної системи моніторингу є впровадження стратегії та плану дій державної системи моніторингу на рівні області, підвищення рівня виконання її основних функцій, спрямованих на забезпечення потреб органів державного управління, місцевого самоврядування та громадськості в оперативній і достовірній інформації про стан довкілля.

 Порядок проведення регіонального екологічного моніторингу в області регулюється Положенням про регіональну систему моніторингу, яке затверджене розпорядженням голови облдержадміністрації від 06 серпня 2008 року № 1024 та розпорядженням керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 26.05.2015 № 195 «Про затвердження нового складу обласної Міжвідомчої комісії з питань моніторингу довкілля». У регіональній системі моніторингу довкілля функції і завдання спостережень та інформаційного забезпечення виконують 14 суб'єктів системи моніторингу. Кожен із суб'єктів регіональної системи моніторингу здійснює моніторинг тих об'єктів навколишнього середовища, які визначені цим Положенням.

У зв'язку із ситуацією яка склалась в області цей механізм порушений, порушена також система обміну та своєчасне надання інформації суб'єктами моніторингу.

Перед обласною Міжвідомчою комісією стоїть завдання забезпечити функціонування регіональної системи моніторингу, відновити механізми отримання, обробки та обміну інформацією про стан навколишнього природного середовища.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»