• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Базове дослідження щодо великих хижаків у Європі | 2018 рік

on .

uwagaЗа останні кілька років чисельність вовка, ведмедя, рисі та інших диких тварин у Європі значно зросла. Дикі звірі почали повертатися на покинуті раніше території, а тому постало питання управління популяціями цих видів та їхнього співжиття з місцевими громадами.

Результати цього дослідження допоможуть дізнатися, як люди в різних куточках Європи співіснують з великими хижаками - вовком, рисю, ведмедем чи росомахою. Ми прагнемо зрозуміти очікування, виклики та можливості пов'язані з наявністю по сусідству цих тварин. Щоб розробити ефективні управлінські заходів у сфері дикої природи ми спершу збиремо та порівняємо ваш досвід та знання, нові ідеї та перспективні управлінські методи.

Дослідження проводитиметься у 12 європейських країнах та включатиме респондентів з сільської та міської місцевості, фермерів, скотарів, мисливців, природоохоронців та інших зацікавлених сторін, які прагнуть посприяти розумінню викликів та очікувань, зібрати нові ідеї та дієві рішення. Нас цікавить як ви бачите поточну ситуацію з великими хижаками Європи, ступінь вашої зайнятості у цьому питанні і ваше бачення як можна покращити ситуацію. Також, ми хочемо дізнатися трохи більше про вас, щоб порівняти думки з різних країн. Усі відповіді будуть використані відповідно до політики конфіденційності Європейського Союзу, будуть проаналізовані та зведені в єдину форму на базі всіх відповідей.

Опитування займе 20-30 хвилин. Надайте, будь ласка, відповідь лише на ті запитання, в яких почуваєте себе впевнено. Просимо заповнити форму до 31 жовтня 2018 року. Результати опитування будуть доступні на вебсайті проекту www.eurolargecarnivores.eu.

Посилання для участі в опитуванні знаходиться тут: https://goo.gl/forms/eWS6TonVyfsMx1102

Дуже дякуємо за ваш час і особистий внесок!

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»