• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

У м. Сєвєродонецьк в тестовому режимі запрацював передавач якості повітря Vaisala AQT420!

on .

monitorungПредставниками ТОВ «Атомекосистема» на будівлі Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації в тестовому режимі було встановлено газоаналізатор Vaisala AQT420.
AQT420 - це передавач якості повітря, який вимірює найбільш поширені газоподібні забруднюючі речовини, такі як діоксид азоту (NO2), діоксид сірки (SO2), монооксид вуглецю (СО) та озон ( O3), а також дані про погоду, такі як вологість, атмосферний тиск та температура, плюс частки пилу (PM2,5 і PM10) у навколишньому повітрі.
31 серпня 2017 року в обласній державній адміністрації відбулася презентація системи спостереження за станом атмосферного повітря на прикладі м. Сєвєродонецьк.
Завідувач сектору моніторингу Українського науково-дослідного інституту екологічних проблем Варламов Євген Миколайович розповів про необхідність створення автоматизованої системи моніторингу довкілля Луганської області згідно вимог Директиви 2008/50/ЄС Європейського парламенту та ради від 21 травня 2008 року про якість атмосферного повітря та чистіше повітря для Європи та Директиви 2004/107/EC Європейського Парламенту та Ради від 15 грудня 2004 про миш'як, кадмій, ртуть, нікель та поліциклічні ароматичні вуглеводні в атмосферному повітрі, ратифікованих у квітні 2015 року.
Головний інженер ТОВ «Атомекосистема» Лебьодкін Олександр Іванович розповів про принцип роботи газоаналізатору AQT420 та зазначив, що інформація про стан повітря надходить з інтервалом 20 хвилин. Це дозволяє оперативно аналізувати дані та спостерігати за змінами протягом доби. Також Лебьодкін О.С. розповів про програмне забезпечення для роботи автоматизованої системи моніторингу, яке дозволяє накопичувати, аналізувати інформацію та представляти її у вигляді графіків та таблиць. Крім того, це ПО оперативно реагує на перевищення гранично-допустимих концентрацій вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі та сповіщає про це користувача.
Таким чином, система автоматизованого спостереження за станом атмосферного повітря є ефективним рішенням для контролю якості повітря та прийняття відповідних рішень для покращення ситуації.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»