• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

До уваги власників місць видалення відходів!

on .

mwwДепартамент екології та природних ресурсів повідомляє власників непаспортизованих місць видалення відходів (далі – МВВ), що згідно п. 5 Порядку ведення реєстру місць видалення відходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 № 1216, на кожне місце видалення відходів складається спеціальний паспорт, у якому зазначається найменування і код відходів, їх кількісний та якісний склад, походження, а також технічні характеристики і відомості про методи контролю та безпечної експлуатації.

У зв'язку з цим Вам необхідно скласти проект паспорта МВВ відповідно до Інструкції про зміст і складання паспорта місць видалення відходів, затвердженої наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України від 14.01.1999 № 12, та надати його на затвердження до Департаменту за погодженням з територіальними органами Держсанепідслужби у термін, визначений п. 5 розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17.01.2014 № 22 «Про внесення змін до графіка здійснення заходів щодо організації ведення реєстру місць видалення відходів».

Власникам паспортизованих МВВ (за списком) нагадуємо, що згідно
п. 19 постанови Кабінету Міністрів України від 03.08.1998 № 1216 «Про затвердження Порядку ведення реєстру місць видалення відходів» та
п. 6 розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17.01.2014
№ 22 «Про внесення змін до графіка здійснення заходів щодо організації ведення реєстру місць видалення відходів» Вам необхідно в термін з
01 до 15 лютого 2017 року надати на погодження до Департаменту дані перегляду паспортів МВВ (щорічної ревізії).

Звертаємо вашу увагу на те, що відповідно до ст. 29 Закону України «Про відходи» власники МВВ з метою визначення та прогнозування впливу відходів на навколишнє природне середовище, своєчасного виявлення негативних наслідків, їх відвернення та подолання повинні здійснювати моніторинг місць видалення відходів, тому дані перегляду паспортів МВВ (щорічної ревізії) мають містити актуальні результати моніторингових досліджень стану навколишнього природного середовища в районі впливу МВВ.

Перелік суб'єктів господарської діяльності, включених до Реєстру місць видалення відходів (xls)

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»