• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

До відома суб’єктів господарювання!

on .

815 gripМіністерство екології та природних ресурсів України ухвалило наказ від 18.05.2016 № 186 „Про затвердження Порядку функціонування електронної системи здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами", зареєстрований в Міністерстві юстиції України від 4 липня 2016 року за № 916/29046.

Згідно з наказом, відтепер суб'єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами зможуть подавати декларацію про відходи в електронному вигляді, що дозволить заощадити час та кошти, знівелює корупційні ризики, автоматизує та спростить процедуру реєстрації декларації.

Послуга доступна за адресою: http://e-eco.gov.ua. З інструкцією щодо подачі електронної декларації можна ознайомитися тут.


Звертаємо увагу, що:

1) норма постанови Кабінету Міністрів України від 18.02.2016 № 118 «Про затвердження Порядку подання декларації про відходи та її форми» про необхідність подання декларації за попередній рік до 20 лютого поточного року не обмежує права суб'єкта у поданні декларації після 20 лютого 2016 року;

2) реєстрація декларації здійснюється по кожній філії або іншому відокремленому підрозділу окремо, але із введенням коду КОАТУУ за місцем провадження діяльності філією або іншим відокремленим підрозділом та у графі «Найменування суб'єкта господарювання» зазначається юридична особа, а у дужках найменування філії або іншого відокремленого підрозділу;

3) усі декларації про відходи будуть внесені через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами до єдиної електронної бази суб'єктів господарювання у сфері поводження з відходами. Якщо у поданій декларації про відходи буде виявлено надання неповних та/або недостовірних відомостей вона не може бути занесена до вищезазначеної електронної бази.

Стосовно включення до декларації відходів, які використовуються у якості вторинної сировини на підприємстві інформуємо, що відповідно до статті 1 Закону України «Про відходи»:

«відходи – будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворилися у процесі виробництва чи споживання, а також товари (продукція), що повністю або частково втратили свої споживчі властивості і не мають подальшого використання за місцем їх утворення чи виявлення і від яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення».

Таким чином, до розрахунку показника загального утворення відходів (Пзув) включаються всі відходи, які можуть утворитись на підприємстві згідно його виробничої потужності, в тому числі відходи, що далі використовуються чи утилізуються на власному підприємстві (в даному випадку в графі 10 зазначається назва власного підприємства).

Враховуючи викладене, Департамент екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації наполягає на подачі декларації про відходи через зазначену електронну систему.

Більш детальна інформація за тел. (06452) 4 21 56

Зразок подачі декларації (завантажити).

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»