• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

В смт. Білогорівка пройшло засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець

on .

zasidannya bas radi sev don27 липня 2016 року в смт. Білогорівка Попаснянського району Луганської області у приміщенні Білогорівського будинку культури відбулось засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець в рамках заходів до Дня Сіверського Дінця – 2016, організоване Сіверсько-Донецьким басейновим управлінням водних ресурсів Держводагентства України спільно з Департаментом екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації.

Участь у засіданні Басейнової ради р. Сіверський Донець узяли члени Басейнової ради, а також запрошені представники Харківської, Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій, місцевих органів самоврядування міст Дружківка, Костянтинівка, Слов'янськ, Кремінна, Лисичанськ, Харків, Рубіжне, Сєвєродонецьк, смт. Білогорівка та Попаснянського району, ДРПВІ «Дніпрогіпроводгосп», ДП «Східноукраїнський екологічний інститут», Сіверсько-Донецького БУВР, підприємств-водокористувачів, учасників водогосподарського комплексу Харківської, Донецької та Луганської областей.

До початку засідання присутні оглянули водогосподарські об'єкти КП «Попаснянський районний водоканал», Білогорівський водозабір та Західну фільтрувальну станцію на р. Сіверський Донець.

Відкрив засідання голова Басейнової ради р. Сіверський Донець, заступник голови Донецької облдержадміністрації Владислав Лаврик. З вітальним словом до присутніх звернулись заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Гуц та заступник голови Басейнової ради, радник Харківського міського голови Віктор Кітанін.

Серед актуальних тем, які були винесені на розгляд, були питання щодо стану водогосподарської обстановки в басейні р. Сіверський Донець та забезпечення потреб водокористувачів Луганської області; перспективи розвитку та удосконалення системи регіонального моніторингу поверхневих водних об'єктів в Донецькій та Луганській областях.

Поінформували присутніх про заплановані на 2016 рік водоохоронні заходи та регіональний моніторинг поверхневих водних об'єктів на території областей Тіхонов О.В., директор Департаменту екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації та Лихач О.В., заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації.

Крім того, було обговорено питання щодо розробки ТЕО «Поліпшення гідрологічного режиму та покращення екологічного стану р. Сіверський Донець в Харківській, Донецькій та Луганській областях» на виконання протоколу робочої наради у Луганській обласній державній адміністрації на тему «Оздоровлення басейну р. Сіверський Донець» (м. Луганськ, 24 жовтня 2013 року).

За підсумками роботи засідання Басейнової ради р. Сіверський Донець прийнято відповідні рішення, спрямовані на покращення екологічного стану басейну р. Сіверський Донець та забезпечення координації дій всіх учасників водогосподарського комплексу з метою раціонального використання водних ресурсів в умовах маловодності регіону.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»