• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

7 липня – День працівників природно-заповідної справи

on .

7 lipnyaЗ метою підтримки природно-заповідної справи, враховуючи істотний внесок фахівців та професіоналів, небайдужих людей до сьогодення та майбуття стану нашої природи, на підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища, 18 серпня 2009 року Президентом України, згідно Указу № 629/2009, встановлено професійне свято працівників природно-заповідної справи, який тепер щорічно відзначається 7 липня.

Законодавчим актом враховано вагомий внесок працівників природно-заповідної справи у збереженні та відновленні біологічного і ландшафтного різноманіття, розвиток територій та об'єктів природно-заповідного фонду України.

Зараз однозначно вже можна сказати, що зусиллями працівників природно-заповідної справи вдалося в значній мірі зберегти від руйнування багато унікальних природних комплексів, сприяючи збереженню біологічного розмаїття та протидіючи екологічному розоренню регіонів.

Департаментом екології та природних ресурсів проводиться планомірна робота щодо розвитку і розширення заповідних територій, заповідна справа розглядається як головний засіб для комплексного вирішення важливих екологічних проблем, таких як збереження біорізноманіття, відновлення і підтримка екологічного балансу.

З метою збереження біорізноманіття на території Луганської області, яка контролюється українською владою, створено 131 територія природно-заповідного фонду на загальній площі 74834,9663 га, в тому числі 7 територій та об'єктів загальнодержавного значення площею 13102,7564 га та 125 - місцевого значення площею 617732,2099 га.

Щиро вітаємо зі святом всіх працівників природно-заповідної справи.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»