• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Операція «Нерест - 2016»

on .

nerestПід час нересту рибі необхідно відкласти запліднену ікру. Від цього залежить збереження рибних запасів у річках і озерах, а іноді й навіть існування деяких видів. Але саме під час нересту активізується браконьєрський вилов риби серед непорядних рибалок, який є жорстоким і безглуздим по відношенню до жителів тваринного світу. Впіймавши бодай одну рибину з ікрою, рибалка знищує декілька сотень особин цього виду.

Як приклад, з ікри, яку відкладає плоскирка, до промислових розмірів в середньому виростає 360 особин, у ляща - 500, у плітки - 300 мальків

У зв'язку з наближенням періоду весняно-літньої заборони на вилов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах України, виникає необхідність посилення державного нагляду (контролю) за дотриманням законодавства з питань збереження, відтворення та використання водних біоресурсів та консолідації зусиль з цією метою усіх державних органів.

Саме з цією метою щороку проводиться операція «Нерест», до якої залучаються державні органи екологічного контролю, органи рибоохорони, громадські екологічні організації та об'єднання природоохоронного спрямування, засоби масової інформації. Операція «Нерест - 2016» проводиться для активізації і підвищення ефективності оперативної роботи по боротьбі з незаконним виловом та торгівлею водними біоресурсами

В цей період на території всієї України заборонено рибальство та добування водних живих ресурсів. Як виняток, під час нересту дозволено любительське рибальство з берега однією вудкою з одним гачком та спінінгом з одною блешнею на визначених ділянках рибогосподарських водних об'єктів області.

За порушення правил рибальства передбачається як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Департамент екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації закликає всіх любителів риболовлі дотримуватись рибоохоронного законодавства, що допоможе зберегти і примножити різні види риби у водоймах нашого рідного краю.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»