• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській обласній державній адміністрації

on .

afrikanska chuma2 грудня 2015 року було проведене засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській обласній державній адміністрації щодо епізоотичної ситуації по африканській чумі свиней, сказу та посилення заходів з профілактики і недопущення збудників хвороб на території Луганської області.

В останні роки епізоотична ситуація зі сказу в Україні та зокрема в Луганській області викликає занепокоєння. Особливо напружена ситуація склалася у поточному році. В порівнянні з минулим роком кількість захворівших сказом тварин збільшилась у 5,5 разів.

Стрімке розповсюдження сказу на території області зумовлене відсутністю пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин, заборона полювання протягом двох років та неможливістю проведення відстрілів червоної лисиці, безпритульних собак і котів на територіях мисливських угідь, включаючи зелені зони навколо міст, селищ.

Напружена епізоотична ситуація щодо сказу серед диких, сільськогосподарських та, особливо, домашніх тварин (собак і котів) є реальною загрозою виникнення сказу серед людей.

З метою недопущення виникнення, розповсюдження та локалізації сказу, та недопущення занесення африканської чуми свиней на території області Головним управлінням ветеринарної медицини в Луганській області та територіальними органами Держветфітослужби на місцях постійно вживаються заходи та прийняті рішення щодо запобігання розповсюдження цих хвороб.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»