• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

60 - річчя Сєвєродонецького міського Центру еколого - натуралістичної творчості учнівської молоді Сєвєродонецької міської ради

on .

DSCN277323.09.2015 року Департамент екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації прийняв участь в урочистих заходах з нагоди 60 – річчя Сєвєродонецького міського Центру еколого- натуралістичної творчості учнівської молоді Сєвєродонецької міської ради.


Це перший позашкільний заклад міста Сєвєродонецька. Про це свідчать документи:рішенням міської ради за № 479 31 серпня 1955 року - дозволити відкрити міську Станцію юних натуралістів.

Починалось все в старому районі міста по вул. Сметаніна, в невеличкому одноповерховому будинку, потім Станція юннатів перебралась до школи-інтернат, де була велика навчально-дослідна ділянка, живий куточок.

З 70 років, з початком будівництва нових навчальних закладів-комплексів (мається на увазі школа-теплиця) гуртки почали працювати при шкільних теплицях. Як приклад одна з базових шкіл № 17 – під дахом якої, у дружній співпраці, з надбанням добрих традицій працює екологічний Центр (Станція юних натуралістів) вже понад 40 років .

Позашкільний навчально-виховний заклад здійснює організаційно - координаційне забезпечення роботи природоохоронного напрямку. Має свої цінності, норми та традиції.

Пропаганда і впровадження природоохоронної роботи, екологічне виховання, надання спеціальних знань, додаткової освіти з біології, в процесі дослідницької та практичної роботи сприяють трудовому вихованню та професійній орієнтації.

Взагалі гуртки Центра працюють на базі теплиць ЗОШ № 4, 14, 17, колегіуму (єдиних діючих в Луганській області).Теплиці вважаються базою для проведення теоретичних та практичних занять, дослідницької роботи, вирощування овочевих і квітково-декоративних рослин, розсади і розмноження декоративних рослин. Цікаве те, що теплиці Центру приваблюють увагу мешканців та гостей міста різноманітністю декоративних рослин. Багато маленьких відвідувачів відкривають для себе різнокольоровий світ флори і фауни.

Педагоги Центру виховують інтерес вихованців до праці та наукових досліджень, любові до рідної природи.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»