• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Відбулось засідання робочої групи по розділу «Охорона навколишнього середовища об'єднання Єврорегіон «Донбас»

on .

logoВ рамках підсумкової колегії Департаменту екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації відбулось засідання робочої групи по розділу «Охорона навколишнього середовища об'єднання Єврорегіон «Донбас». На засіданні були обговорені питання щодо виконання запланованих заходів Плану роботи Єврорегіону «Донбас» на 2013 рік та основні напрямки діяльності у 2014 році. Одним з головних питань природоохоронної діяльності, що тривалий час вирішується як на регіональному, так і на державному рівні є зменшення антропогенного навантаження на водні ресурси Луганської, Донецької та Харьковської областей і раціональне використання головного водного об'єкту річки Сіверський Донець.

За підсумками численних нарад знайдено новий шлях у вирішенні цього питання: створена міжвідомча робоча група з координації дій щодо оздоровлення басейну річки Сіверський Донець (очолив групу голова Державного агентства водних ресурсів України; розпочато розробку техніко-економічного обґрунтування «Поліпшення гідрологічного режиму і поліпшення екологічного стану р. Сіверський Донець в Харківській, Донецькій і Луганській областях».
Окрім водоохоронних питань, діяльність робочої групи направлена на створення нових або збільшення існуючих прикордонних об'єктів природно-заповідного фонду для розширення національної і європейської екологічної мережі. Так, протягом 2011-2013 років створені об'єкти природно-заповідного фонду, які межують з Ростовською і Донецькою областями, а саме: ландшафтні заповідники «Степові розлоги», «Міусинське узгір'я», «Кружилівський» і ботанічні заповідники «Урочище Розсохувате», «Урочище Колядовка». На VI засіданні Ради Єврорегіону «Донбас» презентовано проект «Розвиток природно-заповідного фонду і формування екологічної мережі Луганщини в рамках проекту «Єврорегіон Донбас».
У жовтні 2014 року планується проведення Міжнародної молодіжної екологічної конференції з метою просвітницької роботи природоохоронного напряму.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»