• 1
  • 2
  • 3

ДЕПАРТАМЕНТ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, ЗЕМЕЛЬНИХ, МАЙНОВИХ ВІДНОСИН, ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

Перемога юних екологів Луганщини в Росії.

on .

564З 28 жовтня до 1 листопада 2013 року в м. Астрахані (Російська Федерація) відбувся ХІ Міжнародний дитячий екологічний форум «Зелена планета-2013», присвячений Року охорони оточуючого середовища в Росії. На Форум було представлено більше 500 тисяч конкурсних творчих робіт школярів з Російської Федерації та 79 країн світу. До фінального етапу Форуму було запрошено 160 учнів та педагогів з 71 регіону Росії та з Вірменії, Німеччини, України, Словакії, Білорусії, Казахстану. На фінальний етап представлялись творчі проекти зі збереження природних багатств рідного краю. За пропозицією Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді право представляти Україну на Форумі було надано Луганській області, яка має найбільші результати серед учнівської молоді зі створення об'єктів природно-заповідного фонду.

Під час відкриття Форуму дітей привітали губернатор та члени уряду Астраханської області; були зачитані вітальні телеграми від голови адміністрації Президента Російської Федерації, Уряду та Державної Думи РФ, Повноважного посла України в Російській Федерації. Також діти у прямому ефірі отримали привітання з міжнародної космічної станції від російських космонавтів. Культурною програмою Форуму були передбачені не тільки екскурсії, виступи творчих колективів, а і відвідування провідних підприємств з розведення осетрових риб в регіоні. Також адміністрація Астраханської області та відповідні підприємства надали змогу усім учасникам Форуму випустити молодь осетрових порід риб у Волгу.

На конкурсі-захисті проектів Шишкова Ірина, учениця 11 класу КЗ «Розкішнянський НВК І-ІІІ ст. – ДУЗ Лутугинського району Луганської області» представляла проект «Вчимось заповідувати» зі створення об'єктів природно-заповідного фонду Луганської області. Журі було вражене масштабністю та ефективністю роботи вихованців гуртка «Заповідна справа» звичайної сільської школи, які з 2002 по 2011 року створили п'ять об'єктів природно-заповідного фонду, загальною площею 522 га. В планах юних екологів Лутугинського району і області ще багато творчих наробок та завдань зі збереження природи рідного краю. Такий успіх юних природоохоронців області став можливим завдяки реальної допомоги з боку вчених області та постійній і всебічній підтримці дитячої ініціативи Департаментом екології та природних ресурсів Луганської облдержадміністрації та її директора Арапова Олександра Анатолійовича.

Проект, презентований Шишковою Іриною увійшов до шестірки найкращих переможців Форуму і був відзначений Дипломом переможця та цінним подарунком від російської компанії «ТВЕЛ».

Вітаємо всіх вихованців гуртка «Заповідна справа», їх керівника Джос Наталію Володимирівну, директора школи Трошину Світлану Володимирівну та всіх луганчан з цією значною перемогою! Так тримати! Сподіваємось, що і наступного року юним луганчанам буде про що заявити на цьому та інших форумах природоохоронців.

© Департамент комунальної власності, земельних, майнових відносин,
екології та природних ресурсів Луганської обласної державної адміністрації

www.eco-lugansk.gov.ua

Підтримка сайту — Студія «Зіна дизайн»